dilluns, 4 de desembre de 2017

Problemes de pes per manca de voluntat? (3)

Tal i com ja havíem vist en el meu article Problemes de pes per manca de voluntat? (2)  On parlava dels efectes d'un excés del fong Candida Albicans al nostre cos... No sempre és la manca de força de voluntat, la que ens porta a menjar compulsivament, diferents factors interns, desequilibris, etc. poden tenir els mateixos efectes, i dificulten encertar el diagnòstic de manera ràpida.

Per exemple, algunes vegades, quan a la persona li resulta impossible anar a dormir, sense menjar abans dolços, galetes, etc. es pot tractar d'una addicció, i no d'un simple desig, caprici o rampell. Però potser no som addictes a allò que mengem, si no a alguna cosa més difícil de detectar, i per tant de corregir.

Les ganes irrefrenables de menjar dolços, poden venir-te passejant al passar per davant d'una pastisseria, en alguns grans centres comercials si fan servir determinats "ambientadors" amb olor a pa acabat de fer. En fi, que podem ser "atacats" a qualsevol lloc, però si eliminem els de màrqueting olfactiu, allà on som més vulnerables és a casa nostra i quan estem avorrits o cansats poc abans d'anar a dormir.

És molt fàcil arribar a la conclusió que potser tenim una obsessió amb els dolços, o que som addictes a ells... No ens precipitem encara, veiem uns quants vídeos de Frank Suárez (de Metabolismo.TV) i després busquem les conclusions:

Primer fem una comparativa ràpida de diferents edulcorants:
Episodio #29 Endulzadores artificiales


D'acord, algunes vegades amb la bona intenció de solucionar una cosa (per exemple no consumir sucre, per baixar el pes), empitjorem una altre (frenar la eficàcia d'una dieta per aprimar-se)... També s'ha dit en el vídeo que el sucre és addictiu, però no ens precipitem, veiem aquest altre vídeo:
Episodio #845 ¿Azúcar o Miel?


D'acord, diu que la mel és natural i no és addictiva.... i ha parlat també de la Ghrelina que és genera menjant sucre, i que te molt a veure amb la sensació de tenir gana. També diu que la mel és molt més que un edulcorant, si no ha estat homogeneïtzada.
Veiem ara com funciona el tema del sucre a nivell cel·lular per produir energia:
Episodio # 813 El cuerpo me pide dulces ¿Que hago?


Ara s'entén una mica més el paper del Potassi (K), Magnesi (Mg) i Sodi (Na) en el metabolisme a nivell cel·lular. Si en el nostre estil de vida i alimentació "modern" no hi ha prou (i variades) verdures i fruites... els minerals s'hauran d'obtenir com a complement alimentari, perquè si no... un desequilibri a nivell cel·lular, acaba passant factura a nivell global de tot el cos.

Anem per bon camí, ampliem el camp de visió als carbohidrats en general:
Episodio #768 ¿Y por qué no elimino todos los carbohidratos?


Mirem amb lupa el sucre... Potser el sucre moreno és molt, o moltíssim, millor que el blanc?
En el següent vídeo diu que el sucre moreno, és sucre menys refinat, però no deixa de ser sucre. També dona de dades importants: La fructosa és més dolça que la glucosa, i l'excés de fructosa (la que fan servir els fabricants de refrescos) pot ocasionar inflamació, àcid úric (gota), hipertensió, triglicèrids alts,...
Episodio #400 Azúcar


Mirem una mica més amb lupa l'addició als carbohidrats, més potent que la força de voluntat de moltes persones. Veiem també que hi te a veure tot això amb el "tercer ull" la glàndula Pineal...
Episodio #829 El Fin de la Adicción a los Carbohidratos


Ara ja sabem que en realitat "la addició" és més cosa de la hormona Beta-Endorfina (de la família química de la Morfina, de la qual s'extreu la Heroïna (altament addictiva, que requereix desintoxicació i reeducació), ens ha parlat també que des de l'any 2012 hi ha estudis que demostren que els carbohidrats refinats, midons i sucres son 8 vegades més additius que la cocaïna. No sempre, però hi ha casos en que menjar compulsivament carbohidrats... podria tractar-se d'una addicció "indirecta" per estar enganxat a la Beta-Endorfina.

Rematem la jugada, mirant una mica més amb lupa el paper del Potasi (K) en el control de la gana.
El desequilibre de Potassi i Magnesi, també és una de les possibles causes de patir desitjos irrefrenables, rampes nocturnes, o retenció de líquids. O vist d'una altre manera, el fet de patir aquest efectes poden servir com a "avisadors" del desequilibri.
Episodio #1182 El Potasio y el control de hambre
Aprofito que estàvem parlant de sucre, per comentar que com tot el que es consumeix de manera excessiva, el sucre també pot ser molt dolent, Aquí ho comenten ( http://biosalud.org/blog/azucar-cancer-vinculo-demostrado/ ) però ja sabem que hi ha molts llocs webs alarmistes, i que estem parlant de quantitats súper-exagerades.

Una cosa ja més normal, i fàcil d'acceptar, és aquesta altre notícia que vincula càncer i sucre, però no com a causa i efecte, si no com a que un és el combustible preferit (el sucre) de l'altre (les cèl·lules tumorals): http://oncologiaintegrativa.org/web/tumores-cancer-adicto-glucosa/

Com sempre... el món de la ciència mèdica, està ple de contradiccions, sobretot si ens quedem només llegint els titulars com aquest de Tele5

Per anar acabant... Veieu aquest experiment domèstic, de 31 dies sense sucre:
ESTO ES LO QUE PASA TRAS 31 DÍAS SIN AZÚCAR


Com a final, veiem els consell d'un farmacèutic, a l'hora de triar entre els diferents tipus de Magnesi que pots comprar com a suplement nutricional:
MAGNESIO LACTATO, CARBONATO, CLORURO. ¿CUÁL TOMAR?


I ara compareu amb el que opina del mateix en Franc Suárez:
Episodio #332 Vamos a hablar del Magnesio

Episodio # 808 ¿Cuanto magnesio necesita mi cuerpo?

Episodio #1196 Cuanto magnesio debo tomar


Notes:
> Tota la informació i consells recollits en aquest blog, son només de caràcter educatiu i informatiu, en cap cas prescriptiu.  No es pretén diagnosticar, guarir o d'alguna altra manera substituir l'ajuda professional del seu metge, nutricionista, dietista o un altre professional de la salut qualificat.
> Vostè sempre ha de consultar amb el seu metge abans de començar a fer qualsevol canvi en la seva dieta molt especialment si està rebent tractament mèdic o utilitza medicaments receptats.
> Els consells i les teràpies ALTERNATIVES han de ser INTEGRATIVES i COMPLEMENTÀRIES amb els tractaments, consells i teràpies mèdiques oficials, en cap cas SUBSTITUTIVES.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada