dimecres, 29 de novembre de 2017

EL PODER DE LA MENT (2)

Per experiència pròpia, us puc assegurar que el EL PODER DE LA MENT, o AUTOCONTROL MENTAL, és la base comú per diferents teràpies "psicològiques" com son: GESTALT, COACHING, AUTOHIPNOSI, HIPNOSI, ... i fins i tot les CONSTEL·LACIONS FAMILIARS.

Dit de manera molt simplificada, quan es domina alguna tècnica de relaxació (les mateixes que es fan servir per meditar), el cervell de la persona passa a treballar en un estat especial "alfa" o "theta" que permet programar coses...
Sí, sí, ja he dit que era molt simplificat, també falta tota la part de "desprogramació" per evitar auto-sabotatges i frustracions per quan la persona estigui novament en estat normal "beta", i que per consolidar les millores, cal consolidar i mantenir els canvis d'actitud, etc. etc.

Vèncer les actituds negatives (apalancament, mandra, gandulància, desgana, apatia, ... i coses pitjors) no sempre és fàcil, perquè moltes vegades la persona està immersa en problemes, i te unes percepcions de la realitat, que no li deixen adonar-se del que li passa en realitat, que si sempre fa el mateix... el resultat serà sempre el mateix.

Perquè enteneu on vull arribar, comencem veient una lliçó de Psicologia Positiva:
Vídeo -Lección de Psicología Positiva-


Veiem ara en acció al COACH Victor Küppers
Vídeo -Actitud | Victor Küppers | TEDxAndorralaVella-


Per si necessites més "minuts" de bona motivació amb Victor Küppers
Vídeo -Victor Kuppers, 45 minutos geniales de motivación-


A vegades la gent necessita una ajuda més "profunda" per localitzar les causes emocionals dels problemes, i es pot recórrer a la hipnosi. Però... Atenció! Si no t'han hipnotitzat mai i has vist espectacles d'hipnosi al teatre (o a la tv), potser tens conceptes equivocats del que realment és la hipnosi. Si no t'han hipnotitzat mai, et recomano llegir La hipnosis funciona, pero no como te piensas. Fan una aproximació força encertada del que és, i no és la hipnosi, encara que no és 100% exacte i caldria matissar, o puntualitzar, algunes coses.


Comprova com la hipnosi permet demostrar que:
  • La nostra percepció de la realitat, és només una part, i no la realitat total i absoluta.
  • El nostre cervell automàtic actua molt ràpid, i ens pot enganyar.
  • Només tenim 5 sentits?

Vídeo -¿Se Puede Entrenar a la Mente para Ser Exitosos?: Gonzalo Le Blanc & Daniel West-


Vídeo -Cerebro y percepcion | LeBlanc&West-


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada