dimecres, 18 d’octubre de 2017

Alimentació Sana i Equilibrada (2)

Per assegurar l'èxit quan es lluita contra el sobrepès i la obesitat, abans de començar s'han de fer primer unes passes prèvies:
-1er- Disposar d'una analítica per confirmar que no  hi han desequilibris que puguin empitjorar menjant menys.
-2on- Consultar amb el metge, dietista o nutricionista de confiança, i demanar-li ajuda per elaborar un pla nutricional a mida.
-3er- Ampliar els teus coneixements sobre nutrició i metabolisme, per poder ampliar (i corregir si s'escau) el pla nutricional fent que no sigui monòton, trist o avorrit.
-4rt Canviar una sèrie d'hàbits i actituds personals, tots ells referents al menjar (compra, preparació, comportament, etc.).
-5è- Decidir quines activitats físiques faràs complementàriament per practicar exercici físic moderat amb regularitat, i dir-li adéu al sedentarisme.
-6è- Opcionalment es pot recórrer a la hipnoteràpia per eliminar estrès i ansietats. També per ajudar a eliminar alguns comportaments negatius o per augmentar la força de voluntat.Ara que parlava d'hipnosi... Deixeu-me dir que no funciona en absolut, recórrer a la hipnosi de manera passiva (voler fer només el 6è punt de la llista anterior), cal fer els altres 5, cal posar en marxa canvis d'actitud i col·laborar amb l'hipnoterapeuta activament, amb la màxima convicció i amb moltes ganes.

Referent al 3er punt, el d'ampliar els coneixements sobre metabolisme i nutrició...
Si has arribat a aquest blog, i estaves a la recerca d'informació útil sobre aquests temes, no et quedis només les 4 línies que jo vaig escrivint.
Fes un us actiu dels vídeos i documents que he anant recopilant, sempre podràs trobar alguna "perla" que et sigui d'utilitat.
Pren-te tot el temps que calgui, sigues pacient i persistent, i treu-li tot el profit.

Però sempre de manera activa:
Si parlem d'adquirir informació, no hi ha prou amb comprar llibres o diaris, després cal llegir-los.
Si parlem de salut, no hi ha prou amb comprar els medicaments, cal medicar-se.

En anteriors articles ja he recollit molta informació sobre metabolisme, dietètica i nutrició, sobre tot en format vídeo. Però en aquesta ocasió em faig ressò de la documentació que en format text publica el Dr. Piza (de Costa Rica):   http://drpiza.com/

Al seu lloc web resulta fàcil trobar informació, està molt ben indexada, es pot llegir on-line o descarregar-la per llegir-la posteriorment.
Allà hi trobareu molta informació sobre NUTRICIÓ I SALUT:
Artículos --> http://drpiza.com/articulos-en-pdf/
Boletines --> http://drpiza.com/articulos/boletines-nutricion-salud/
Comer siempre Bien --> http://drpiza.com/colecciones/comer-bien/
Comentarios Cortos --> http://drpiza.com/articulos/comentarios-cortos/


A mesura que es van adquirint més coneixements sobre nutrició i metabolisme, es fàcil comprovar que TOT forma part d'un mateix puzle, que TOT ESTÀ RELACIONAT.
Per exemple, fa un temps parlava dels metalls pesats i de l'estrès químic a http://hipnoconsells.blogspot.com.es/2017/09/que-es-lestres.html
... i avui he trobat amb un vídeo que parla del mateix, i ho explica amb molts més detalls:


Notes:
> Tota la informació i consells recollits en aquest blog, son només de caràcter educatiu i informatiu, en cap cas prescriptiu.  No es pretén diagnosticar, guarir o d'alguna altra manera substituir l'ajuda professional del seu metge, nutricionista, dietista o un altre professional de la salut qualificat.
> Vostè sempre ha de consultar amb el seu metge abans de començar a fer qualsevol canvi en la seva dieta molt especialment si està rebent tractament mèdic o utilitza medicaments receptats.
> Els consells i les teràpies ALTERNATIVES han de ser INTEGRATIVES i COMPLEMENTÀRIES amb els tractaments, consells i teràpies mèdiques oficials, en cap cas SUBSTITUTIVES.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada