dissabte, 21 d’octubre de 2017

Ciència i Vida Sana (1)

En aquest primer escrit de Ciència i Vida Sana, torno a parlar de nutrició, però aquesta vegada canvio de punt de vista, en comptes d'aportar les opinions de nutricionistes, dietistes o metges, ho faré amb científics o divulgadors científics...

Contrastant informacions, es pot veure com algunes vegades les grans multinacionals de l'alimentació aconsegueixen colar-nos gols de tant en tant als consumidors, com per exemple amb la famosa piràmide dels aliments: La Pirámide VS Alimentos más y menos saludables

Amb més informació científica també es pot veure que moltes vegades hi ha un excés (injustificat i innecessari) de quimiofòbia a l'hora de decantar-se per triar uns aliments o uns altres.

Fent-ne un bon ús de la informació que aporten els darrers estudis científics, sense els interferències ni interessos de la indústria, veureu que es poden confirmar, o trencar, uns quants mites:


Horario de comidas y Desarrollo muscular
Saltarse el desayuno es malo para el corazón o las arterias
Cenar poco es importante para adelgazar
La quimiofobia nuestra de cada día
¿Qué nos depara 2017 en materia de alimentación?

Veieu aquests vídeos de les conferències d'uns científics i/o divulgadors científics:
Aliméntate con ciencia 1 (15 Junio de 2016)



Aliméntate con ciencia 2 (15 Junio de 2016)


Aliméntate con ciencia 3 (15 Junio de 2016)


NAUKAS 2017 - Aitor Sánchez: Si Donald Trump fuese nutricionista


NAUKAS 2017 - Juan Revenga: Con estos mimbres no se puede hacer más que este cesto


NAUKAS 2017 - Mi profe me tiene manía... y la Milá también - Naukas 2017


Pseudociencia en el supermercado


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada